SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

31.08.2016 ob 09:46

Global Green Destinations Day

Osrednji zeleni destinacijski dogodek na globalni ravni Global Green Destinations Day bo potekal od 27. do 28. septembra 2016 v Grand hotelu Union v Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016. Ponuja zanimiv in pester program, v okviru katerega se bodo srečali vodilni strokovnjaki na področju trajnostnega turizma. Na predavanjih, študijskih panelih in delavnicah bodo obravnavali vse ključne vidike trajnostnega razvoja v turizmu, pametnega razvoja mest in lokalnih skupnosti, zelenih prevozov za danes in jutri, družbenih sprememb, trajnostnega upravljanja hotelov in izobraževanja o zelenem turizmu. Partner dogodka je tudi Fakulteta za turizem, zato lepo vabimo vse študente, zaposlene in ostale, da se udeležite dogodka.

Global Green Destinations Day bo uradno odprl svoja vrata na dan svetovnega dneva turizma v torek, 27. 9., s pozdravnim nagovorom ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in poudarkom na različnih vidikih udejanjanja trajnostnega razvoja turizma. Vrhunec prvega dne bo večerna prireditev na Ljubljanskem gradu, kjer bo udeležence nagovoril tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Dvodnevni mednarodni dogodek, ki ga ob podpori Turizma Ljubljana kot osrednjega partnerja in soorganizatorja dogodka v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo načrtujeta mednarodna organizacija Green Destinations in Zavod trajnostnega turizma GoodPlace, ponuja več kot 30 predavanj in delavnic na temo trajnostnega razvoja v turizmu, predstavitev 100 najuspešnejših trajnostno naravnanih turističnih destinacij sveta in svečano podelitev priznanj ponudnikom zelenih rešitev v turizmu za odgovorno okoljsko in družbeno delovanje.

Trajnostni turizem zadeva delovanje in spremembe na več področjih, ki vključujejo tako politični okvir planiranja in zaposlovanja kot tudi transporta in regionalnega razvoja. Za uspeh politike trajnostnega turizma je potrebna njena integracija skozi vsa ta področja ter sodelovanje in koordinacija med akterji različnih sektorjev (javni, zasebni, civilni). Kako se znotraj mednarodnih organizacij lotevajo izzivov, ki jih prinaša planiranje razvoja trajnostnega turizma, bosta na dogodku spregovorila predsednik Global Sustainable Tourism Council GSTC in direktor programa za trajnostni turizem pri Svetovni turistični organizaciji UNWTO Luigi Cabrini in direktorica politik in komunikacij pri World Travel & Tourism Council WTTC Olivia Ruggles-Brise.

Prijave in več o dogodku na www.greendestinationsday.com.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije