SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

01.06.2017 ob 10:28

Obisk Komisije za trajnostno in družbeno odgovorno univerzo UM na FT

V sredo, 31. 5. 2017, je na brežiški Fakulteti za turizem potekala seja Komisije za trajnostno in družbeno odgovorno univerzo UM. Člane komisije sta v imenu fakultete za turizem sprejela prodekana doc. dr. Mitja Gorenak in doc. dr. Maja Turnšek Hančič. Slednja je prisotnim predstavnikom članic Univerze v Mariboru predstavila delovanje Fakultete za turizem UM na področju trajnostnega in družbeno odgovornega ravnanja. Komisija je nato obravnavala vizijo razvoja Slovenije do 2050 ter program dela komisije.

Sestanek so zaključili na brežiškem gradu, kjer jih je sprejel župan občine Brežice g. Ivan Molan. Župan je predstavil sodelovanje lokalne skupnosti z univerzo ter fakulteto. Ob zaključku so si zbrani ogledali tudi sam grad, ki ga je razkazala v. d. direktorice Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj. Društvo kmetic Brežice pa je v prijetnem grajskem ambientu pripravilo pogostitev.

Najpomembnejša naloga Komisije za trajnostno in družbeno odgovorno univerzo UM je sicer zagotoviti, da bodo zaposleni in študenti pridobili znanje, spretnosti in vrednote, ki jih potrebujejo za delovanje v skladu z načeli trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja. Tako bodo gradili univerzo, svojo lokalno in nacionalno skupnost ter mednarodno okolje v skladu z načeli in vsebinami družbene odgovornosti iz standarda ISO 26000 (upravljanje organizacij, človekove pravice, delovna razmerja, naravno okolje, vprašanja odjemalcev/uporabnikov, pošteno poslovanje, vključevanje v družbeno skupnost in njen razvoj).

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije