SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

06.04.2017 ob 02:16

Podelitev diplom FT UM 2017

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je letos dobila drugo generacijo 15 diplomantov visokošolskega strokovnega in univerzitetnega študijskega programa Turizem. Prvič pa so diplomske listine prejeli tudi štirje diplomanti magistrskega študijskega programa Turizem. V spremstvu staršev, sorodnikov in prijateljev so se udeležili prireditve, ki je potekala v Viteški dvorani brežiškega gradu. Diplomske listine jim je izročil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen. Kot slavnostna govornica je diplomante nagovorila ga. Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica direktorja prodaje in marketinga Term Čatež d. d. ter članica strateškega sveta Fakultete za turizem. Spodbudila jih je, da naj si drznejo stopiti naprej po svoji karierni poti pogumno in odločno. Vsi diplomanti so tudi prejeli znak diplomantov fakultete, na kateremu je podoba, ki predstavlja ptico oz. odprto knjigo in s tem tudi znanje in radovednost diplomantov.

Na prireditvi smo podelili tudi nagrado Zeleni kompas za najboljšega diplomanta v študijskem letu 2014/15. Nagrado je prejela Željka Balja.

Program prireditve sta povezovala doc. dr. Jasna Potočnik Topler ter študent Tomi Špindler, s svojim nastopom pa so dogodek obogatili Mešani pevski zbor Viva Brežice pod vodstvom dirigentke Simone Rožman Strnad. Diplomanti so se mentorjem in predavateljem poklonili z doživetim zahvalnim govorom, ki ga je pripravil magister Peter Planinc. Govor navajamo v nadaljevanju: 

Spoštovani dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen, spoštovana gospa Alenka Mokrovič Pogačar, spoštovani profesorski zbor, asistenti in drugi sodelavci fakultete, spoštovani diplomanti in ostali gostje. V imenu vseh kolegov diplomantov in prve generacije magistrov turizma, se danes na ta slavnostni dan, najprej zahvaljujemo sedanjemu in nekdanjemu vodstvu fakultete ter ostalim deležnikom, ki so s svojo vizionarsko idejo v Posavju ustanovili Fakulteto za turizem. Danes smo se lahko ponovno prepričali, da temelji vašega truda dobivajo obliko, nove obraze, za katere trdno verjamemo, da bodo gonilo razvoja ne samo lokalnega turizma, ampak širšega družbenega okolja.

Posebna zahvala gre vsem profesorjem in asistentom, ki so se iskreno trudili predati svoje bogato znanje in izkušnje, kljub generacijskim razlikam in drugih časovnih omejitev nas študentov. Ne samo edukacija, tudi razgibana praktična predavanja, terenske vaje in ekskurzije so nam omogočile, da smo se bolje spoznali, zelo dobro sodelovali in najpomembneje globoko spoštovali. Zahvala tudi zaposlenim na referatu, za vso njihovo pomoč pri birokraciji in pripravljenosti vedno prisluhniti željam in predlogom. Velika zahvala našim mentorjem, za pomoč pri izdelavi zaključnih del, za vso podporo in spodbudne besede. Tudi zaradi vas lahko danes ponosno povemo, da smo študenti Fakultete za turizem Brežice in da se lahko naše zaključne naloge po kvaliteti postavijo ob bok nalogam tradicionalno bolj znanih slovenskih fakultet.

Velika zasluga gre tudi vsem našim zvestim podpornikom, pri mlajših študentih staršem, pri nas, starejših, pa zakoncem in otrokom. Zavedamo se, da je bilo v času študija več vsakodnevnih opravil na vas, a v dogovoru smo uspeli usklajevati službene, študijske in družinske obveznosti. Res hvala za vašo iskreno podporo in spodbudo.

Prav je, da se zahvalimo tudi ostalim kolegom študentom. Kljub temu, da je med nami generacijska razlika, da prihajamo iz različnih okolij in da smo vsak po svoje krmarili ter se spopadali z vsemi tekočimi obveznostmi, smo si vedno znali poiskati čas za iskreno pomoč, pogovor, nasvet. Lepo se je danes ozreti nazaj in ugotoviti, da so se med nami razvila prava prijateljstva, ki ne le bogatijo naša življenja, ampak bodo mogoče kdaj pripomogla razviti dober turistični produkt.

Zaključil bi z mislijo Arturja Schnitzlerja: »Biti pripravljen je veliko, znati čakati je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse«. Zato vsem nam diplomatom želim, da danes uživamo v slovesnosti dogodka in doseženega, v prihodnje pa uspešno kariero in srečno življenjsko pot.

Peter Planinc

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije