SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

13.06.2017 ob 11:08

Predstavitev rezultatov projekta Po kreativni poti do znanja: Kakovostna lokalna hrana za večji turizem

Študenti in ostali partnerji vabijo na predstavitev rezultatov projekta Po kreativni poti do znanja: Kakovostna lokalna hrana za večji turizem. Predstavitev bo potekala v četrtek, 29. 6. 2017, ob 9. uri, na gradu Sevnica. Pri projektu sodelujejo Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Kmečka zadruga Sevnica, Komunala Sevnica in Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto.

Projekt se je osredotočil na pomen lokalne hrane, saj se vedno več državljanov pri svojih nakupih odloča za lokalno hrano tudi pri izbiri v turističnih nastanitvah. Prav tako raste zavedanje, da lokalna prehrana predvsem z logističnega vidika (dolg transport, skladiščenje hrane iz oddaljenih držav) ne pomeni zgolj bolj kakovostne hrane in posledično bolj zdravega prebivalstva, temveč tudi več delovnih mest tako za kmete, obrtnike kot tudi industrijske delavce. Zagotavljanje lokalne hrane za večji turizem pomeni trajnostno izkoriščanje domačih proizvodnih virov in tudi ponudbe turistom in je strateška opredelitev slovenske države. Ključna problematika, ki so jo sodelujoči v projektu obravnavali, je tako oskrba ponudnikov hrane v turističnih objektih. Sodelujoči so pri razreševanju projekta iskali model distribucije lokalno pridelane hrane za turistične obrate v Sloveniji z dobro vidljivimi in definiranimi procesi distribucije.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije