SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Novice

13.04.2017 ob 11:03

PROJEKTNO SREČANJE Z IZJEMNIMA KUHARJEMA JURETOM TOMIČEM (DEBELUH) IN GREGORJEM DUJAKOVIČEM (SPLAVAR)

V okviru projekta Po kreativni poti do znanja - Kakovostna lokalna hrana za večji turizem so se 13. 4. 2017 sodelavci projekta, ki ga na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru vodita doc. dr. Jasna Potočnik Topler in izr. prof. dr. Andrej Lisec, srečali s priznanima kuharjema dveh znanih brežiških gostiln, in sicer s chefom Juretom Tomičem iz gostilne Debeluh in s chefom Gregorjem Dujakovičem iz gostišča Splavar. Beseda je tekla o pomenu kakovostne lokalne hrane v gostilnah in restavracijah ter o dodani vrednosti, ki jo tovrstne gostilne predstavljajo v turizmu. Študenti in predavatelja so uživali v razpravi z izjemnima domačima kuharjema, izmenjali so veliko informacij, praktičnega znanja in tudi idej, druženje pa so zaključili z mislijo, da se je za kakovostno lokalno hrano vredno truditi.

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije