SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Obvestila

22.10.2013 ob 10:34

Nujno obvestilo za vse študente FT

Pozdravljeni študenti FT,

V študijskem letu 2013/2014 je veliko sprememb na informacijskem področju za vse študente ne glede na letnik in stopnjo študija, zato obvezno preberite to obvestilo. Celotna vsebina je objavljena na spletni strani http://rcum.um.si/programska-oprema/studenti/Strani/default.aspx, spodaj je navedenih samo nekaj ključnih informacij.

Največja novost je obvezen prevzem digitalne identitete za vsakega študenta. To opravite preko AIPS https://aips.uni-mb.si/, potrebujete pa vpisno številko in geslo. Več si preberite na spletni strani: http://rcum.um.si/programska-oprema/studenti/Strani/default.aspx.

Študenti, ki ste v letu 2013/2014 vpisani v 2. letnik, že imate svoje geslo, zato lahko prevzem ID opravite že danes.

Hkrati pa obveščamo študente 1. letnikov, da lahko prevzamete študentske izkaznice in geslo v študentskem referatu v času uradnih ur. Izkaznice še niso prispele za študente, ki ste se vpisali na tretjem prijavnem roku. Geslo pa kljub temu dobite v referatu.
 

Za vse študente je tudi zelo pomemben vaš nov elektronski naslov, ki je sestavljen po principu ime.priimek@student.um.si. Vsa pomembna obvestila in ostale novice vam bomo pošiljali na ta elektronski naslov, zato si čim preje prevzemite digitalno identiteto in začnite spremljati novo elektronsko pošto. Do nje lahko dostopate preko spletne strani http://mail.student.um.si/. Na vaš oseben mail (gmail.com, službeni maili , siol.net, hotmail, yahoo, , live.com; t-2.net …) vam od naslednjega tedna naprej NE BOMO VEČ pošiljali obvestil!

Prosimo vas tudi, da v AIPS-u pod zavihek Nastavitve obkljukate obe možnosti obveščanja (SMS in e-pošta). Tako vas bomo lahko preko SMS obvestil obveščali o spremembah izpitnih rokov/vaj/predavanj (odpovedi, lokacije, terminov, ...). Storitvi sta brezplačni.

Zaželjeno je tudi, da si študentje čim prej spremenite geslo, ki ste ga prejeli v referatu. Aplikacija za spreminjane gesla je dosegljiva na spletni strani https://spremenigeslo.idm.um.si/. Več o spreminjanju gesel si preberite na spletni strani: http://rcum.um.si/programska-oprema/studenti/Strani/default.aspx

Prosimo vas za čim prejšnji prevzamem digitalne identitete, saj boste le na tak način lahko preverjali vaše obveznosti, se prijavljali na izpitne roke, dostopali do e-pošte ter podobno.

Želimo vam uspešen študij!

Referat

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije