SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Obvestila

07.11.2016 ob 01:10

Pomembno: MAGISTRSKA DELA V Š.L. 2016/2017

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

ste v drugem letniku ali absolventu podiplomskega študija, katerega sestavni del je tudi zaključno oziroma magistrsko delo. Čeprav se mogoče zdi še daleč do konca se bodo dnevi, tedni in meseci hitro odvrteli, zato je čas za razmislek o vašem magistrskem delu. Pisanje magistrskega dela je zahteven in vsekakor odgovoren proces, tako za avtorico oziroma avtorja kot tudi za mentorico oziroma mentorja. V ta namen, vam na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru pripravljamo določene aktivnosti, ki vam bodo v pomoč.

1. RAZPISANE TEME ZAKLJUČNIH DEL V Š.L. 2016/2017

V prvem koraku vam tako posredujemo nekaj idej glede tem magistrskih del, ki so jih pripravili mentorice in mentorji, posameznik lahko v dogovoru z mentorico ali mentorjem seveda izbere tudi drugo poljubno temo iz področja turizma, predloge pa lahko najdete na spletni strani: pod zavihkom študenti/magistrska dela.

V času do konca predavanj v mesecu decembru 2016 tako razmislite o izbrani temi in mentorici ali mentorju, vzpostavite kontakt in se dogovorite za morebitno srečanje oziroma za sodelovanje. To je pomembno predvsem zaradi tega, ker ima vsaka posamezna mentorica in mentor omejeno število prostih mest, le pravočasen kontakt vam bo omogočil, da boste lahko magistrsko delo pisali pri tisti mentorici ali mentorju kjer boste hoteli.

2. MAGISTRSKO DELO – SEMINAR 1. DEL

Takoj v začetku meseca januarja 2017 bodo skladno s spodnjim urnikom organizirana prva predavanja izr. prof. dr. Kneževića, kjer se boste seznanili s postopkom prijave magistrskega dela in priprave dispozicije magistrskega dela, ki predstavlja osnovo za nadaljevanje vašega dela v sodelovanju z mentorico ali mentorjem.

letnik/program

1. srečanje

2. srečanje

2. letnik MAG

3.1.2017 ob 16h

17.1.2017 ob 16h

3. PRIJAVA MAGISTRSKEGA DELA – ROK 27.2.2017

Rok za oddajo dispozicij magistrskega nalog je letos ponedeljek, 27.2.2017. Pri tem ne pozabite, priprava dobre dispozicije je proces, ki vzame precej časa tako vam kot mentoricam oziroma mentorjem, začnite s pripravo dovolj zgodaj.

V mesecu marcu 2017 bo komisija za diplome pregledala dispozicije skladno z uveljavljenim sistemom dela in podala oceno ustreznosti dispozicije magistrskega dela, ter nadaljnje smernice za pisanje naloge.

4. MAGISTRSKO DELO – SEMINAR 2. DEL

V nadaljevanju (začetek poletnega semestra) sledi drugi sklop predavanj izr. prof. dr. Kneževića, kjer se boste seznanili nekoliko bolj podrobno z metodološkim pristopom k pisanju magistrske naloge, pogovarjali se boste o pristopih k anketiranju, intervjujem, terenskemu delu in podobno.

5. PRIPRAVA MAGISTRSKEGA DELA

V kolikor želite uspešno zagovarjati še v tekočem študijskem letu, si svoje delo v sodelovanju z mentorjem ali mentorico skušajte tempirati tako, da imate teoretični del magistrskega dela končan, pregledan in usklajen z mentorico ali mentorjem najkasneje do konca meseca maja 2017. Tako boste lahko v mesecu juniju izvedli empirični del naloge in pravočasno pripeljali zadevo do zagovora.

6. ODDAJA MAGISTRSKEGA DELA

Pred zagovorom je potrebno opraviti še slovnični pregled naloge in jo uskladiti z navodili za pisanje zaključnih del ter opraviti tehnični pregled. Postopek tehničnega pregleda lahko traja precej časa, vse je odvisno od natančnosti kandidatke ali kandidata pri pripravi dela za pregled in zasedenosti pregledovalcev.

Vse to se sliši zelo kompleksno, a tukaj smo, da vam pomagamo. A pozor, pomagamo, in ne da delo opravimo namesto vas, vas priganjamo in podobno, vse to je skrb vsake posameznice ali posameznika.

Verjamemo, da boste uspešni.

S spoštovanjem!

doc. dr. Mitja Gorenak

predsednik komisije za diplome FT UM

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije